Vorige slide
Volgende slide

Referentieproject: VUmc Amsterdam

Wellicht herinnert u zich nog de beelden op het journaal van lange rijen ziekenauto’s voor het VU ziekenhuis in Amsterdam. Van patiënten die geëvacueerd moesten worden en overgebracht naar andere ziekenhuizen. Een enorme operatie. Op 8 september 2015 sprong namelijk een grote waterleiding in de buurt van het VU medisch centrum in Amsterdam. Met als gevolg dat het ketelhuis van het ziekenhuis onder water kwam te staan en veel essentiële techniek niet meer werkte.

Alle apparatuur die zorgde voor onder meer luchtbehandeling en klimaatbeheersing was zwaar beschadigd door de wateroverlast. Chainless en ReMe Techniek waren twee van de externe partijen die het VUmc hebben geholpen om in 2 weken tijd, het ziekenhuis weer operationeel te krijgen. Zo werd een nood regelkast geïnstalleerd om proef te draaien en alle regeltechniek weer draaiend te krijgen. Inmiddels is er een compleet nieuwe regelkast ingericht, de regeltechniek geïmplementeerd en alle veldapparatuur vervangen. Onder meer stoomvormers, warm tapwater, drinkwater, CV en luchtbehandeling worden ermee aangestuurd.

Innovatieve regelkast

De nieuwe regelkast is de spil in het web van de regeltechniek. De regelkast is bijvoorbeeld uitgerust met een touchscreen waarop realtime te zien is hoe de processen lopen. Dat is een grote vooruitgang. Ziekenhuizen hebben te maken met steeds strengere wetgeving op het gebied van klimaatbeheersing. Denk hierbij aan steriele ruimtes en operatiekamers.

Vorige slide
Volgende slide

Partnership VUmc en Chainless

De afdeling Beheer en Onderhoud van het VUmc streeft naar een langdurig partnership met de bedrijven waar ze mee samenwerkt. Volgens beheerder en leidinggevende van deze afdeling, bevalt de samenwerking met Chainless uitstekend. Zo is Chainless sterk in oplossingen, denken ze mee en hebben ze de nodige technische know how. Daarnaast zijn de lijnen kort en kan met Chainless snel geschakeld worden.

Een volgend project dat Chainless gaat implementeren voor het VUmc is het site management systeem. Het VUmc wil minder afhankelijk worden van hardware leveranciers en gaat daarom een open source systeem voor de regeltechniek implementeren. Zo kan apparatuur van meerdere verschillende leveranciers ingezet worden voor het beheer van het gebouw.

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.