Klimaatbeheersing op kantoor

/ Klimaatbeheersing op kantoor

Voor een gezond leef en werkklimaat

Het klimaat binnen kantoren is iets dat vaak als vanzelfsprekend wordt gezien. Er wordt pas aandacht aan besteed als het oncomfortabel is. Een goed binnenklimaat op kantoor kan echter een aanzienlijke impact hebben op gezondheid, productiviteit en welzijn. In dit artikel belichten we het belang van klimaatbeheersing kantoor en hoe gebouwautomatisering een sleutelrol kan spelen bij een gezonder en productiever werkklimaat.

Het belang van een gezond binnenklimaat kantoor

Een gezond binnenklimaat is cruciaal voor het welzijn van werknemers. De juiste temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit verhogen de concentratie, verminderen stress en het ziekteverzuim. Bovendien toont onderzoek aan dat werknemers in een comfortabele en gezonde omgeving meer betrokken zijn en beter presteren.

Enkele voordelen van een goede en gecontroleerd klimaatbeheersing op kantoor zijn bijvoorbeeld:

Chainless en klimaatbeheersing OP kantoor

Een optimaal binnenklimaat op kantoor kan best een uitdaging zijn. Slimme gebouwautomatisering brengt een revolutie teweeg in de manier waarop gebouwen beheerd worden.

Chainless ontwikkelt intelligente oplossingen voor klimaatbeheersing. Met geavanceerde technologieën wordt het binnenklimaat voortdurend gemonitord en waar nodig bijgesteld.

We zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

Klimaat beheersing kantoor binnen

Wettelijke eisen en overheidssteun

De overheid heeft de noodzaak erkend van gezond binnenklimaat op kantoren en stelt daarom wettelijke eisen aan de klimaatbeheersing in gebouwen. Onder de Arbowet is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving, inclusief een comfortabel binnenklimaat.

Daarnaast stimuleert de overheid bedrijven om te investeren in energiezuinige en duurzame oplossingen. Zo is er de Energie-investeringsaftrek (EIA). Een regeling waarmee bedrijven tot 45% van de investeringskosten kunnen aftrekken van hun fiscale winst. Daarnaast is er ook de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Voor een gezonde klimaatbeheersing op kantoor

Een goed gecontroleerd binnenklimaat is dus van essentieel belang voor de gezondheid en productiviteit van uw werknemers. Met de intelligente gebouwautomatisering van Chainless kunt u eenvoudig een comfortabele en gezonde werkomgeving creëren.

Door in een gezond binnenklimaat te investeren wordt voldaan aan (toekomstige) wettelijke eisen en kan geprofiteerd worden van subsidies. Chainless maakt klimaatbeheersing eenvoudiger, gezonder en duurzamer. Neem contact op als u ook wilt investeren in een beter binnenklimaat op kantoor.

Tridium Niagara 4 Specialist

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.