Energie besparen bedrijven

/ ENERGIE BESPAREN EN VERBRUIK INZICHTELIJK MAKEN

INZICHT IN HET ENERGIEVERBRUIK VAN MEER DAN 100 KWANTUM VESTIGINGEN

Kwantum is een grote naam op het gebied van wonen. Met meer dan 100 winkels is er altijd wel een Kwantum in de buurt als je op zoek bent naar voordelige en eigentijdse woonaccessoires.

Kwantum heeft als doelstelling om bewuster om te gaan met het milieu en energie. Daarnaast nemen de kosten voor gas en elektra alsmaar toe. Daarom wilde de woonketen een beter inzicht in het energieverbruik van haar winkels. Chainless ontwikkelde daarvoor een uitgebreid Energiedashboard, waarmee de energiezaken van de verschillende vestigingen worden gemonitord.

ENERGIE BESPAREN DOOR INZICHT IN VERBRUIK

Het Energiedashboard geeft zowel de de eindgebruiker als de beheerder inzicht in het gas en elektra verbruik. Per Kwantum vestiging is nu het energieverbruik inzichtelijk en kan het worden vergeleken met andere vestigingen. Hiervoor is een benchmark ontwikkeld. Het online dashboard geeft direct aan welke winkels volgens de norm presteren en welke vestigingen aandacht verdienen.

De gemeten data wordt voortdurend geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt met heldere  rapportages. Zo heeft Kwantum inzicht in waar besparingen gerealiseerd kunnen worden. Door actief en snel in te spelen worden hoge energiekosten voorkomen en processen gestroomlijnd. Zo kun je energie besparen door verbruik goed inzichtelijk te maken.  

Energie besparen bedrijven

INZICHT IN VERBRUIK ZORGT VOOR ENERGIEBESPARING

De software neemt zelfs de weersverwachting per locatie mee. Bij hogere temperaturen wordt zo de installatie in zomerbedrijf gesteld. Dat scheelt aanzienlijk in het energieverbruik. Door het continu monitoren en het automatisch bijstellen van HVAC installaties heeft de gebouwbeheerder nauwelijks omkijken naar het binnenklimaat. Het Chainless Energie Dashboard (CED) zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een gezond en comfortabel leefklimaat.

Het Energiedashboard is een eigen Chainless ontwikkeling op basis van open source software. Daarmee is het geschikt voor elk type gebouw en ongeacht het gebouwbeheersysteem (GBS) inzetbaar. De software is merk onafhankelijk, erg gebruiksvriendelijk, heeft veel verschillende functies en is volledig naar eigen wens in te richten.

HELDER OVERZICHT IN ENERGIEVERBRUIK

Het dashboard geeft inzicht in energie gerelateerde CO2 uitstoot en het actuele energieverbruik. Zo kunnen energiekosten gecontroleerd worden met de factuur van de energieleverancier. De software is te koppelen aan actuele gegevens van gebouw gebonden installaties, energiemeters, meetbedrijf en energie inkoop en de daarbij gemaakte afspraken. Zo heeft u in één oogopslag inzicht in alle energie gerelateerde data.

WILT U OOK INZICHT IN ENERGIEVERBRUIK EN BESPAREN OP KOSTEN?

Wilt u ook inzicht in het energieverbruik van uw gebouw of vestigingen, energie besparen en het comfort verhogen? Neem dan contact met ons op. Graag zijn wij u van dienst met inzichtelijk krijgen van uw energieverbruik met een professioneel energiemonitoringsysteem. We geven deskundig advies over de te ontwikkelen software en hebben uitgebreide kennis over eventueel benodigde hardware.

Energie besparen bedrijven

OOK ENERGIE BESPAREN DOOR REAL TIME INZICHT IN UW VERBRUIK?

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ OPDRACHTGEVERS DIE OOK ENERGIE BESPAREN