Energie besparen bedrijven

/ ENERGIE BESPAREN EN VERBRUIK INZICHTELIJK MAKEN

INZICHT IN HET ENERGIEVERBRUIK VAN MEER DAN 100 KWANTUM VESTIGINGEN

Kwantum is een grote naam op het gebied van wonen. Met meer dan 100 winkels is er altijd wel een Kwantum in de buurt als je op zoek bent naar voordelige en eigentijdse woonaccessoires.

Kwantum heeft als doelstelling om bewuster om te gaan met het milieu en energie. Daarnaast nemen de kosten voor gas en elektra alsmaar toe. Daarom wilde de woonketen een beter inzicht in het energieverbruik van haar winkels. Chainless ontwikkelde daarvoor een uitgebreid Energiedashboard, waarmee de energiezaken van de verschillende vestigingen worden gemonitord.

ENERGIE BESPAREN DOOR INZICHT IN VERBRUIK

Het Energiedashboard geeft zowel de de eindgebruiker als de beheerder inzicht in het gas en elektra verbruik. Per Kwantum vestiging is nu het energieverbruik inzichtelijk en kan het worden vergeleken met andere vestigingen. Hiervoor is een benchmark ontwikkeld. Het online dashboard geeft direct aan welke winkels volgens de norm presteren en welke vestigingen aandacht verdienen.

De gemeten data wordt voortdurend geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt met heldere  rapportages. Zo heeft Kwantum inzicht in waar besparingen gerealiseerd kunnen worden. Door actief en snel in te spelen worden hoge energiekosten voorkomen en processen gestroomlijnd. Zo kun je energie besparen door verbruik goed inzichtelijk te maken.  

Energie besparen bedrijven

INZICHT IN VERBRUIK ZORGT VOOR ENERGIEBESPARING

De software neemt zelfs de weersverwachting per locatie mee. Bij hogere temperaturen wordt zo de installatie in zomerbedrijf gesteld. Dat scheelt aanzienlijk in het energieverbruik. Door het continu monitoren en het automatisch bijstellen van HVAC installaties heeft de gebouwbeheerder nauwelijks omkijken naar het binnenklimaat. Het Chainless Energie Dashboard (CED) zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een gezond en comfortabel leefklimaat.

Het Energiedashboard is een eigen Chainless ontwikkeling op basis van open source software. Daarmee is het geschikt voor elk type gebouw en ongeacht het gebouwbeheersysteem (GBS) inzetbaar. De software is merk onafhankelijk, erg gebruiksvriendelijk, heeft veel verschillende functies en is volledig naar eigen wens in te richten.

HELDER OVERZICHT IN ENERGIEVERBRUIK

Het dashboard geeft inzicht in energie gerelateerde CO2 uitstoot en het actuele energieverbruik. Zo kunnen energiekosten gecontroleerd worden met de factuur van de energieleverancier. De software is te koppelen aan actuele gegevens van gebouw gebonden installaties, energiemeters, meetbedrijf en energie inkoop en de daarbij gemaakte afspraken. Zo heeft u in één oogopslag inzicht in alle energie gerelateerde data.

WILT U OOK INZICHT IN ENERGIEVERBRUIK EN BESPAREN OP KOSTEN?

Wilt u ook inzicht in het energieverbruik van uw gebouw of vestigingen, energie besparen en het comfort verhogen? Neem dan contact met ons op. Graag zijn wij u van dienst met inzichtelijk krijgen van uw energieverbruik met een professioneel energiemonitoringsysteem. We geven deskundig advies over de te ontwikkelen software en hebben uitgebreide kennis over eventueel benodigde hardware.

Energie besparen bedrijven

OOK ENERGIE BESPAREN DOOR REAL TIME INZICHT IN UW VERBRUIK?

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ OPDRACHTGEVERS DIE OOK ENERGIE BESPAREN

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.