gebouwbeheersysteem Chainless

/ GEBOUWBEHEER

Een slim gebouwbeheersysteem

Duurzame gebouwen die slim omgaan met energie en waar het prettig werken, leren en verblijven is, staan volop in de belangstelling. Zo moeten gebouwen in de nabije toekomst hun eigen energie opwekken en zelfvoorzienend zijn. Gebouwbeheer speelt daar een grote rol in. Door het slim aansturen van klimaatinstallaties wordt het leefklimaat verbeterd en kosten bespaard. Aan de hand van data en rapportages wordt energieverbruik inzichtelijk en kan bijgestuurd worden waar nodig.

Wat doet een gebouwbeheersysteem?

Een gebouwbeheersysteem, ook wel afgekort met GBS, stuurt alle klimaatinstallaties aan in een gebouw. Het wordt ingezet voor kantoren, bedrijfsruimtes, maar ook voor ziekenhuizen, operatiekamers en theaters. Een gebouwbeheersysteem regelt de verwarming, ventilatie en airconditioning (een HVAC installatie) en zorgt voor een prettig en comfortabel leefklimaat. Door onder andere de luchtvochtigheid op peil en de binnentemperatuur constant te houden.

Gebouwbeheer kent steeds meer mogelijkheden. Zo kan de verlichting van een gebouw ermee aangestuurd worden. Verlichting die automatisch aan of uit gaat door middel van bewegingssensoren. Wordt er van een ruimte geen gebruik gemaakt, dan gaan de lampen uit en de verwarming automatisch lager gezet. Bij felle zon wordt zonwering ingeschakeld, zodat een ruimte niet te warm wordt. Ook de hoeveelheid CO2 in een ruimte kan zo gemonitord en constant worden gehouden. Een andere mogelijk is om beveiligingssystemen te koppelen aan een gebouwbeheersysteem.

klimaatcontrole chainless sense
De Chainless Sense monitoort continu het klimaat in een ruimte

Gebouwbeheer van scholen en ziekenhuizen

Aan het binnenklimaat in ziekenhuizen en operatiekamers worden tegenwoordig strenge gesteld. Bacteriën en virussen mogen zich nooit kunnen verspreiden. Daarom moet bijvoorbeeld de luchtdruk op een constant niveau gehouden worden. Chainless heeft veel ervaring met het optimaal aansturen van gebouwbeheersystemen. Zo is bijvoorbeeld het VUMC ziekenhuis in Amsterdam is al jarenlang een trouwe opdrachtgever.

Ook op scholen en in klaslokalen is het belangrijk een optimaal binnenklimaat te hebben. Een GBS zorgt ervoor dat er automatisch voldoende geventileerd wordt en dat CO2 niveaus binnen de norm blijven.

Slim gebouwbeheer

CED-Energiedashboard-ChainlessChainless staat bekend om haar slimme en innovatieve software oplossingen voor gebouwbeheer. Zo realiseerden we onlangs voor woonketen Kwantum een uitgebreid Energiedashboard. 

Het dashboard geeft realtime inzicht in onder andere het verbruik per vestiging. Door benchmarking toe te passen is in één oogopslag te zien waar besparingsmogelijkheden liggen en hoe energieverbruik verminderd kan worden.

Onafhankelijk aanpak

Chainless in een onafhankelijke aanbieder van softwareoplossingen voor gebouwbeheer. Daardoor ben je niet afhankelijk van 1 leverancier, maar kan hardware van verschillende merken op elkaar worden aangesloten. Met als bijkomend voordeel dat systemen onbeperkt uitbreidbaar zijn.

De voordelen van een open gebouwbeheersysteem:

Meer weten over onze kettingloze oplossingen?

Wil je meer weten hoe je gebouwbeheer kunt inzetten voor een prettig leefklimaat en energiebesparing? Neem dan contact op met Chainless. We zijn je graag van dienst met slimme software oplossingen.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.