gebouwbeheersysteem Chainless

/ GEBOUWBEHEER

Een slim gebouwbeheersysteem

Duurzame gebouwen die slim omgaan met energie en waar het prettig werken, leren en verblijven is, staan volop in de belangstelling. Zo moeten gebouwen in de nabije toekomst hun eigen energie opwekken en zelfvoorzienend zijn. Gebouwbeheer speelt daar een grote rol in. Door het slim aansturen van klimaatinstallaties wordt het leefklimaat verbeterd en kosten bespaard. Aan de hand van data en rapportages wordt energieverbruik inzichtelijk en kan bijgestuurd worden waar nodig.

Wat doet een gebouwbeheersysteem?

Een gebouwbeheersysteem, ook wel afgekort met GBS, stuurt alle klimaatinstallaties aan in een gebouw. Het wordt ingezet voor kantoren, bedrijfsruimtes, maar ook voor ziekenhuizen, operatiekamers en theaters. Een gebouwbeheersysteem regelt de verwarming, ventilatie en airconditioning (een HVAC installatie) en zorgt voor een prettig en comfortabel leefklimaat. Door onder andere de luchtvochtigheid op peil en de binnentemperatuur constant te houden.

Gebouwbeheer kent steeds meer mogelijkheden. Zo kan de verlichting van een gebouw ermee aangestuurd worden. Verlichting die automatisch aan of uit gaat door middel van bewegingssensoren. Wordt er van een ruimte geen gebruik gemaakt, dan gaan de lampen uit en de verwarming automatisch lager gezet. Bij felle zon wordt zonwering ingeschakeld, zodat een ruimte niet te warm wordt. Ook de hoeveelheid CO2 in een ruimte kan zo gemonitord en constant worden gehouden. Een andere mogelijk is om beveiligingssystemen te koppelen aan een gebouwbeheersysteem.

klimaatcontrole chainless sense
De Chainless Sense monitoort continu het klimaat in een ruimte

Gebouwbeheer van scholen en ziekenhuizen

Aan het binnenklimaat in ziekenhuizen en operatiekamers worden tegenwoordig strenge gesteld. Bacteriën en virussen mogen zich nooit kunnen verspreiden. Daarom moet bijvoorbeeld de luchtdruk op een constant niveau gehouden worden. Chainless heeft veel ervaring met het optimaal aansturen van gebouwbeheersystemen. Zo is bijvoorbeeld het VUMC ziekenhuis in Amsterdam is al jarenlang een trouwe opdrachtgever.

Ook op scholen en in klaslokalen is het belangrijk een optimaal binnenklimaat te hebben. Een GBS zorgt ervoor dat er automatisch voldoende geventileerd wordt en dat CO2 niveaus binnen de norm blijven.

Slim gebouwbeheer

CED-Energiedashboard-ChainlessChainless staat bekend om haar slimme en innovatieve software oplossingen voor gebouwbeheer. Zo realiseerden we onlangs voor woonketen Kwantum een uitgebreid Energiedashboard. 

Het dashboard geeft realtime inzicht in onder andere het verbruik per vestiging. Door benchmarking toe te passen is in één oogopslag te zien waar besparingsmogelijkheden liggen en hoe energieverbruik verminderd kan worden.

Onafhankelijk aanpak

Chainless in een onafhankelijke aanbieder van softwareoplossingen voor gebouwbeheer. Daardoor ben je niet afhankelijk van 1 leverancier, maar kan hardware van verschillende merken op elkaar worden aangesloten. Met als bijkomend voordeel dat systemen onbeperkt uitbreidbaar zijn.

De voordelen van een open gebouwbeheersysteem:

Meer weten over onze kettingloze oplossingen?

Wil je meer weten hoe je gebouwbeheer kunt inzetten voor een prettig leefklimaat en energiebesparing? Neem dan contact op met Chainless. We zijn je graag van dienst met slimme software oplossingen.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.