Chainless-software-engineering

/ HVAC INSTALLATIES

WAAR DOET EEN HVAC INSTALLATIE?

Een HVAC installatie regelt het klimaat binnen een gebouw. Een HVAC systeem zorgt voor een prettig leef-, leer en werkklimaat, doordat warmte, ventilatie en frisse lucht automatisch optimaal geregeld wordt. Het zorgt dus voor een goede klimaatbeheersing en een prettig en gezond leefklimaat.

WAAR STAAT DE TERM HVAC VOOR?

De term HVAC is een afkorting voor de Engelse termen Heating, Ventilation en Air Conditioning. Een uitgebreidere beschrijving van de HVAC betekenis, is de volgende:

HVAC installaties Chainless

VOOR EEN GEZOND EN COMFORTABEL LEEFKLIMAAT

Met de hulp van HVAC systemen worden gebouwen worden steeds slimmer. Met meet- en regeltechniek wordt het klimaat in een woning of kantoor in de gaten gehouden. Meetapparatuur monitort continu de temperatuur en de luchtvochtigheid in een ruimte. Op basis van de meetgegevens wordt de installatie aangestuurd.

Een juist afgestelde HVAC installatie zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De installatie conditioneert de lucht, koelt of verwarmt deze en zorgt voor de juiste vochtigheidsgraad.

CHAINLESS ONTWIKKELT SLIMME SOFTWARE

De HVAC engineers van Chainless ontwikkelen slimme software oplossingen voor gebouwbeheersystemen. We realiseren koppelingen tussen systemen op basis van verschillende protocollen. Zo kunnen we bijvoorbeeld automatisch zonneschermen laten zakken als door de kracht van de zon een ruimte te warm wordt. Als er veel mensen in een ruimte zijn, blijft de temperatuur en luchtvochtigheid constant. Zo ontstaan echte smart buildings.

Een van die slimme oplossingen is de Chainless Sense. Een apparaatje dat je op een bureau kunt zetten en dat het klimaat in een ruimte in de gaten houdt. Het meet waarden als temperatuur, CO2, lichtintensiteit, geluidsdruk en de luchtvochtigheid. Aan de hand van ingestelde grenswaarden, weet de Sense of het klimaat voldoet aan de gestelde normen. Door de kleur die het apparaat laat zien, weet je of het goed zit met het het binnenklimaat. Groen geeft aan dat de leefomgeving veilig en gezond is. Bij rood is dat niet het geval en moet er actie worden ondernomen.  

De gemeten waarden kunnen worden uitgelezen via een app op je smartphone en daarmee kunnen gebouwbeheersystemen worden geoptimaliseerd en aangestuurd. 

HVAC-installaties Chainless Sense
Video afspelen over HVAC-installaties Chainless Sense

De Chainless Sense in bedrijf

Chainless bedenkt innovatieve en merk-onafhankelijke oplossingen vanuit de behoefte van de opdrachtgever. Zo zit u niet aan dure en onnodige licenties vast.

Meer weten over de innovatie oplossingen van Chainless?

HVAC INSTALLATIES EN LUCHTBEHANDELING

Een belangrijk onderdeel voor een optimale klimaatbeheersing is de luchtbehandelingskast. In deze kast wordt de lucht behandeld en het klimaat in een gebouw constant gehouden. Elektronica en software monitoren continu de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid en grijpen direct in als dat nodig is. Behandelde lucht wordt via een kanalensysteem door het gebouw verspreid en via roosters een ruimte ingeblazen. De luchtbehandelingskast zorgt er ook voor dat er geen overdruk in een ruimte ontstaat.

Luchtbehandeling zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om te luchten door ramen en deuren open te zetten. Zo blijft het binnenklimaat steeds op hetzelfde niveau. Dat levert een grote bijdrage aan energiezuinige gebouwen. Moderne luchtbehandelingskasten kunnen zelfs energie terugwinnen waardoor het energieverbruik verder verlaagd kan worden.

HVAC installaties Chainless

DUURZAAM EN ENERGIE BESPAREND

Een HVAC-systeem kan een grote rol spelen in energiebesparing, vooral wanneer het efficiënt wordt ontworpen en beheerd. Moderne HVAC-systemen maken gebruik van geavanceerde technieken om het energieverbruik te minimaliseren en tegelijkertijd een optimaal leefklimaat te garanderen. Bijvoorbeeld, door gebruik te maken van automatisering en slimme thermostaten kunnen deze systemen de binnentemperatuur dynamisch aanpassen aan omstandigheden als de buitentemperatuur of de bezettingsgraad van het gebouw.

Bovendien kunnen hoogefficiënte verwarmings- en koelingsapparatuur, samen met een doordacht ontworpen ventilatiesysteem, aanzienlijk minder energie verbruiken. Innovaties zoals warmtepompen, die warmte van de ene plaats naar de andere verplaatsen in plaats van deze op te wekken, zijn ook fundamenteel voor energie-efficiënte HVAC-oplossingen. 

De integratie van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, kan verder bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verlagen van de energierekening. Dergelijke strategieën binnen HVAC-systemen niet alleen verminderen de ecologische voetafdruk van een gebouw, maar kunnen ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren op de lange termijn.

Chainless heeft uitgebreide kennis van HVAC systemen en weet hoe deze bij kunnen dragen aan energiebesparing. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over onze software oplossingen. 

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ VEELGESTELDE VRAGEN OVER HVAC

De Engelse afkorting HVAC staat voor Heating (verwarming), Ventilation (ventilatie) en Air Conditioning (koeling). 

Een HVAC systeem regelt het klimaat binnen een gebouw en regelt warmte, ventilatie en frisse lucht. Een goed ingestelde installaties draagt bij aan een prettig leef-, leer en werkklimaat. HVAC installaties kunnen met de hulp van software steeds meer zelf en kunnen automatisch systemen aansturen. Denk bijvoorbeeld aan verwarming of ventilatie die automatisch aan of uit schakelt op basis van gebruik of luchtkwaliteit.  

Een HVAC-engineer ontwerpt, implementeert en beheert gebouwbeheersystemen waarmee verwarming, ventilatie en airconditioning worden aangestuurd. Hij draagt daarmee bij aan een optimaal binnenklimaat door de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit te reguleren, terwijl ook energie-efficiëntie en naleving van relevante regelgeving en normen worden gewaarborgd. 

/ OPDRACHTGEVERS WAAR WE GRAAG VOOR WERKEN

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.