software engineering gebouwbeheer

/ Software engineering

Voor een optimaal werkend gebouwbeheersysteem

Voor het beheren van gebouwen is naast hardware ook software nodig. Hardware als een HVAC installatie regelt bijvoorbeeld de warmte, ventilatie en de koeling van een gebouw. Software stuurt deze hardware aan. Chainless is gespecialiseerd in software engineering; het ontwerpen, realiseren en testen van software voor gebouwbeheersystemen. Door het voortdurend meten van verschillende waarden als temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 worden installaties aangestuurd.

De software engineers van Chainless werken merk onafhankelijk. Onze kracht ligt in het verbinden en laten praten van verschillende hardware en gebouwbeheersystemen. Op basis van verschillende protocollen realiseren we koppelingen tussen diverse systemen. Zo wordt altijd de meest geschikte oplossing ontwikkeld.

Chainless is partner van kwaliteitsmerken als Distech Controls, Tridium Niagara 4, Centraline by Honeywell en iSMA by Innon en Siemens.

Software engineering en leefklimaat

Aan klimaatbeheersing worden steeds hogere eisen gesteld. Zeker voor bijvoorbeeld operatiekamers en andere ruimtes in ziekenhuizen gelden strenge eisen. Bacteriën mogen natuurlijk geen vrij spel hebben en de luchtkwaliteit moet steeds dezelfde kwaliteit hebben.

Het goed ventileren van een ruimte staat volop in de belangstelling. In bijvoorbeeld klaslokalen waar niet goed geventileerd kan worden, kunnen virussen zich veel sneller verspreiden.

Chainless sense

De Chainless Sense is een mooi voorbeeld van hoe software engineering slim kan worden ingezet. Het apparaatje meet voortdurend waardes in een ruimte. Aan de hand van de kleur die de Sense laat zien, weet je hoe het met de kwaliteit van het binnenklimaat is gesteld. Als de CO2 norm dreigt  overschreden te worden, stuurt de Chainless Sense een signaal naar de installatie om actie te ondernemen.

Zo worden gebouwen steeds slimmer. Als een vergaderruimte niet wordt gebruikt, kan de verlichting automatisch worden gedimd en de verwarming een paar graden lager worden gezet. Steeds meer apparaten zijn met het internet verbonden. Dit wordt ook wel Het Internet of Things (IoT) genoemd.

Internet of Things

Het IoT omvat apparaten die een computerchip of sensoren aan boord hebben, die data naar de cloud kunnen sturen. Deze slimme apparaten kunnen bijvoorbeeld de omgeving monitoren en zelf actie ondernemen op basis van gegevens die ze ontvangen. Voorbeelden van dit soort slimme apparaten zijn webcams, horloges, thermostaten, maar ook moderne koelkasten en auto’s zijn voorzien van chips en sensoren. Zelfs bedden worden slim. In ziekenhuizen staan al bedden, die patiënten kunnen omdraaien.

software engineering

Software engineering is complex

Software wordt complexer, er is immers steeds meer data beschikbaar. Het is de uitdaging om software inzichtelijk en begrijpelijk te houden. Chainless maakt daarom gebruik van open source software, zodat de software flexibel en vrij programmeerbaar is. Chainless heeft zelf drivers ontwikkeld zodat verschillende merken met elkaar kunnen communiceren. Een hardware controller en software driver worden dan geconverteerd naar protocollen zoals bijvoorbeeld BACnet/IP. 

Meer weten over onze kettingloze oplossingen?

Met software engineering kan flink op energiekosten worden bespaard. Voor de woonketen Kwantum ontwikkelde Chainless een energiedashboard dat realtime inzicht geeft in het energieverbruik van de 100 vestigingen. Het dashboard laat zien waar besparingen mogelijk zijn en hoe vestigingen scoren ten opzichte van elkaar.  Je leest hier meer over dit energiedashboard.

Meer weten over wat Chainless kan betekenen op het gebied van software engineering? Neem gerust contact met ons op.

software engineering BMS

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.