klimaatcontrole

/ KLIMAATCONTROLE

KLIMAATCONTROLE VOOR EEN GEZONDE LEEFOMGEVING

Een goede klimaatcontrole zorgt voor een een optimaal en gezond leefklimaat. Het is een onderwerp dat sterk in de belangstelling staat. We brengen tegenwoordig veel tijd binnen door. In bijvoorbeeld scholen, kantoren, vergaderzalen, sport- en fitnessruimte of in een zorginstelling of ziekenhuis. Voor onze gezondheid is het erg belangrijk dat er in deze ruimtes een gezond en prettig leefklimaat is.

WAAROM KLIMAATCONTROLE ZO BELANGRIJK IS

Een onjuist geregelde klimaatcontrole kan zorgen voor het Sick Building Syndrom. Mensen krijgen dan bijvoorbeeld last van geïrriteerde luchtwegen en hebben moeite zich te concentreren. In slecht geventileerde ruimtes kunnen ziektes zich veel sneller verspreiden. Daarom is het zo belangrijk dat warmte, koeling en ventilatie goed op elkaar zijn afgestemd. Een goed ingeregelde klimaatcontrole zorgt daarvoor.

DE VOORDELEN VAN KLIMAATCONTROLE

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een investering in een gezond leefklimaat zich altijd terugverdient. Gezonde gebouwen waar het prettig en comfortabel werken is, zorgen voor:

klimaatcontrole chainless sense
De Chainless Sense monitoort continu het klimaat in een ruimte

HOE HERKEN JE EEN ONGEZOND LEEFKLIMAAT?

De kwaliteit van een leefklimaat kan op basis van gevoel en frisheid worden beoordeeld. Bij gevoel kun je denken aan temperatuur, tocht, warmtestraling, zonlicht. Als een ruimte niet prettig aanvoelt, dan heb je het te warm, te koud of tocht het. Als de luchtvochtigheid in een gebouw te hoog is, dan ruikt het vaak muf. Door gebrek aan ventilatie blijven schimmels en lichaamsgeuren hangen in een ruimte.

GOEDE KLIMAATCONTROLE IS COMPLEX

Het afstemmen van de verschillende klimaataspecten in een ruimte is erg complex. Voor een gezond klimaat moeten warmte, koeling en ventilatie voortdurend op elkaar afgestemd worden. Deze parameters wisselen voortdurend en zijn afhankelijk van hoe een ruimte wordt gebruikt. Als er meer mensen in een ruimte zijn, zal er meer geventileerd moeten worden.

Dat geldt ook voor de activiteit in een ruimte. Wordt er zittend gewerkt of vind er een interactieve sessie plaats? Een installatie moet daarom ook over voldoende capaciteit beschikken om de temperatuur en de luchtvochtigheid constant te houden.

In gebouwen wordt vaak een gebouwbeheersysteem als een HVAC installatie ingezet, die aangestuurd wordt door slimme software. De software engineers van Chainless bedenken en ontwikkelen klimaat oplossingen voor gebouwen. Daarbij werken we merkonafhankelijk denken we altijd vanuit de behoefte van de klant. Met als uiteindelijk doel een gezond waar het prettig wonen en werken is.

WERK AAN EEN GEZOND LEEFKLIMAAT!

Benieuwd naar hoe Chainless u helpt met klimaatcontrole en een gezond leefklimaat? Neem contact op. We denken graag met u mee!

Meer weten over de innovatie oplossingen van Chainless?

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.