klimaatcontrole

/ KLIMAATCONTROLE

KLIMAATCONTROLE VOOR EEN GEZONDE LEEFOMGEVING

Een goede klimaatcontrole zorgt voor een een optimaal en gezond leefklimaat. Het is een onderwerp dat sterk in de belangstelling staat. We brengen tegenwoordig veel tijd binnen door. In bijvoorbeeld scholen, kantoren, vergaderzalen, sport- en fitnessruimte of in een zorginstelling of ziekenhuis. Voor onze gezondheid is het erg belangrijk dat er in deze ruimtes een gezond en prettig leefklimaat is.

WAAROM KLIMAATCONTROLE ZO BELANGRIJK IS

Een onjuist geregelde klimaatcontrole kan zorgen voor het Sick Building Syndrom. Mensen krijgen dan bijvoorbeeld last van geïrriteerde luchtwegen en hebben moeite zich te concentreren. In slecht geventileerde ruimtes kunnen ziektes zich veel sneller verspreiden. Daarom is het zo belangrijk dat warmte, koeling en ventilatie goed op elkaar zijn afgestemd. Een goed ingeregelde klimaatcontrole zorgt daarvoor.

DE VOORDELEN VAN KLIMAATCONTROLE

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een investering in een gezond leefklimaat zich altijd terugverdient. Gezonde gebouwen waar het prettig en comfortabel werken is, zorgen voor:

klimaatcontrole chainless sense
De Chainless Sense monitoort continu het klimaat in een ruimte

HOE HERKEN JE EEN ONGEZOND LEEFKLIMAAT?

De kwaliteit van een leefklimaat kan op basis van gevoel en frisheid worden beoordeeld. Bij gevoel kun je denken aan temperatuur, tocht, warmtestraling, zonlicht. Als een ruimte niet prettig aanvoelt, dan heb je het te warm, te koud of tocht het. Als de luchtvochtigheid in een gebouw te hoog is, dan ruikt het vaak muf. Door gebrek aan ventilatie blijven schimmels en lichaamsgeuren hangen in een ruimte.

GOEDE KLIMAATCONTROLE IS COMPLEX

Het afstemmen van de verschillende klimaataspecten in een ruimte is erg complex. Voor een gezond klimaat moeten warmte, koeling en ventilatie voortdurend op elkaar afgestemd worden. Deze parameters wisselen voortdurend en zijn afhankelijk van hoe een ruimte wordt gebruikt. Als er meer mensen in een ruimte zijn, zal er meer geventileerd moeten worden.

Dat geldt ook voor de activiteit in een ruimte. Wordt er zittend gewerkt of vind er een interactieve sessie plaats? Een installatie moet daarom ook over voldoende capaciteit beschikken om de temperatuur en de luchtvochtigheid constant te houden.

In gebouwen wordt vaak een gebouwbeheersysteem als een HVAC installatie ingezet, die aangestuurd wordt door slimme software. De software engineers van Chainless bedenken en ontwikkelen klimaat oplossingen voor gebouwen. Daarbij werken we merkonafhankelijk denken we altijd vanuit de behoefte van de klant. Met als uiteindelijk doel een gezond waar het prettig wonen en werken is.

WERK AAN EEN GEZOND LEEFKLIMAAT!

Benieuwd naar hoe Chainless u helpt met klimaatcontrole en een gezond leefklimaat? Neem contact op. We denken graag met u mee!

Meer weten over de innovatie oplossingen van Chainless?

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.