building management system BMS

/ Building Management System

Waarom een Building management system?

Duurzame gebouwen worden steeds meer de norm. De overheid streeft ernaar dat alle gebouwen in 2050 energieneutraal zijn. Er moet slim worden omgegaan met energie en woningen en gebouwen moeten in de nabije toekomst zelf hun eigen energie opwekken en zelfvoorzienend zijn. Building management is hier cruciaal voor. Door slimme aansturing van klimaatinstallaties wordt het binnenklimaat verbeterd en worden kosten bespaard. Data maakt het energieverbruik inzichtelijk en zo kan bijgestuurd worden waar nodig.

Wat doet een BMS?

Een building management system, vaak afgekort als BMS, regelt alle klimaatinstallaties in een gebouw. Het wordt toegepast in kantoren, bedrijfsruimtes, maar ook in ziekenhuizen, fitnesscentra en theaters. Het building management system regelt de verwarming, ventilatie en airconditioning (vaak middels een HVAC-installatie) en zorgt voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat, door onder andere de luchtvochtigheid en de binnentemperatuur constant te houden.

Gebouwbeheer biedt steeds meer opties. Zo kan er de verlichting van een gebouw mee worden beheerd. Verlichting die bijvoorbeeld automatisch aan- of uitschakelt met bewegingssensoren. Als een ruimte niet in gebruik is, gaan de lampen uit en wordt de verwarming verlaagd. Bij sterk zonlicht wordt zonwering geactiveerd, zodat ruimtes koel blijven. Het CO2-niveau in een kamer kan ook worden gemonitord en constant gehouden. Een andere optie is het koppelen van beveiligingssystemen aan het building management system.

Optimaal binnenklimaat

Het binnenklimaat in steeds meer gebouwen (denk aan een ziekenhuis) moet voldoen aan strenge eisen. Het verspreiden van bacteriën en virussen moet worden voorkomen. Door ondermeer de luchtdruk constant te houden. Chainless heeft uitgebreide ervaring met het optimaliseren van building management systems. Zo is bijvoorbeeld het VUMC ziekenhuis in Amsterdam al jaren een trouwe klant.

Ook in scholen en klaslokalen is een optimaal binnenklimaat essentieel. Een BMS zorgt voor automatische ventilatie en houdt de CO2-niveaus binnen de norm.

Voor direct inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat ontwikkelde Chainless de Sense. Een slim apparaat dat ondermeer temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, lichtintensiteit en geluidsdruk meet. Bij overschrijding van ingestelde waarden licht een ring op in geel of rood. Door de Sense in het zicht te plaaten, krijg je direct inzicht in de kwaliteit van de leefomgeving.

klimaatcontrole chainless sense
De Chainless Sense monitoort continu het klimaat in een ruimte

Slim gebouwbeheer

Chainless is toonaangevend in slimme en innovatieve softwareoplossingen voor building management. Voor woonketen Kwantum realiseerden we bijvoorbeeld geavanceerd Energiedashboard gerealiseerd.

Dit dashboard biedt realtime inzicht in het verbruik van alle filialen in Nederland en België. Door benchmarking is direct zichtbaar waar besparingen mogelijk zijn en hoe het energieverbruik kan worden verminderd. Het leverde al een flink aantal besparingen op.

Energie besparen bedrijven
Dashboard geeft realtime inzicht in energie prestaties filialen

Onafhankelijk aanpak

Chainless is een onafhankelijke softwareleverancier voor building management. Dit betekent dat klanten niet gebonden zijn aan één leverancier; verschillende merken hardware kunnen worden gecombineerd. Dit zorgt voor flexibiliteit en onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden.

Voordelen van een open building management system:

Meer weten over onze kettingloze oplossingen?

Ben je geïnteresseerd in hoe je een building management system kunt gebruiken voor een comfortabel binnenklimaat en energiebesparing? Neem dan contact op. We helpen je graag met onze innovatieve softwareoplossingen.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.