energieneutraal gebouw

/ Energieneutrale gebouwen

Energieneutraal gebouw en automatisering

Het klimaat verandert. De aarde warmt op en er is steeds vaker sprake van extreem weer. Om de klimaatverandering tegen te gaan heeft de Nederlandse overheid ambitieuze doelen gesteld. Zo moeten in 2050 alle woningen, kantoren en gebouwen energieneutraal zijn. Net-zero wordt dat ook wel genoemd; CO2-neutrale gebouwen.

Op weg naar energieneutraal is voor 2030 de klimaatdoelstelling om de CO2-uitstoot te halveren. Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken worden de eisen voor het energiegebruik van onze bestaande en nieuwe gebouwen stapsgewijs steeds strenger.

Energieneutrale gebouwen gebruiken nagenoeg geen energie. Een gebouw is energieneutraal als het energieverbruik op jaarbasis op nul uitkomt. Dat kan bereikt worden door isolatie toe te passen en door zelf energie op te wekken. Slimme gebouwautomatisering en gebouwbeheersystemen kunnen een goed inzicht in de energieprestaties van een gebouw geven en helpen het net-zero te maken.

Bijna energieneutraal

Vanaf 2023 moeten kantoorgebouwen het energielabel C hebben. Ziekenhuizen, hotels, scholen en woningen zijn al verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop of de verhuur van het pand. Vanaf 2021 geldt voor alle nieuwbouwprojecten dat ze moeten voldoen aan de BENG norm. BENG staat voor ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’, wat inhoudt dat ze dermate goed geïsoleerd zijn, zodat verwarmen en koelen nauwelijks energie kost.

Waar moet energieneutraal gebouw aan voldoen?

Het is een goede zaak dat gebouwen worden verduurzaamt of energieneutraal zijn. Maar aan welke voorwaarden moet een energieneutraal gebouw voldoen? Dat kan op de volgende manieren:

Hoe gebouwautomatisering helpt

Slimme gebouwautomatisering brengt een revolutie teweeg in de manier waarop gebouwen beheerd worden.

Chainless ontwikkelt intelligente oplossingen voor gebouwbeheer. Met geavanceerde software wordt het energieverbruik en het binnenklimaat continu gemonitord en automatisch bijgesteld.

Denk bijvoorbeeld aan:

Voor winkelketen Kwantum ontwikkelde Chainless een Energiedashboard dat realtime inzicht geeft in de energie prestaties van de verschillende filialen. Zo kon Kwantum al een aantal forse besparingen doorvoeren.

Energieneutrale gebouwen zijn de toekomst. Investeert vandaag in de wereld van morgen met slimme gebouwautomatisering en duurzaam gebouwbeheer. Zo kan het energiegebruik en de CO2-uitstoot van een gebouw drastisch verminder worden.

Een goede klimaatbeheersing op kantoor en een prettig binnenklimaat is daarnaast ook goed voor het welzijn én de productiviteit van medewerkers. 

Tridium Niagara 4 Specialist

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.