gebouwautomatisering

/ GEBOUWAUTOMATISERING

Wat is gebouwautomatisering?

Met gebouwautomatisering wordt een gebouw digitaal aangestuurd. Dat kan zelfs op afstand. Installatiesystemen kunnen op een slimme manier met elkaar communiceren, doordat ze softwarematig aan elkaar worden gekoppeld. Gebouwen worden dan ook steeds meer smart buildings, die een veilige en comfortabele plek bieden aan de gebruikers.

Verlichting en zonwering zijn voorbeelden van zaken die automatisch aangestuurd kunnen worden. Gebouwautomatisering zorgt ervoor dat een gebouw zich als het ware automatisch aanpast aan de gebruikers. Als een ruimte niet wordt gebruikt dan schakelt de verlichting uit en als de zon een kantoor te veel opwarmt, zakt de zonwering naar beneden. Ook het regelen van het binnenklimaat en ventilatie kan zonder handmatige tussenkomst ingesteld worden.

Wat doet een gebouwbeheersysteem?

Duurzaamheid is een van de grote voordelen van gebouwautomatisering. Onnodig energieverbruik wordt voorkomen door alles binnen een gebouw zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. Door verwarming, koeling en ventilatie in te regelen, bespaar je een hoop energie. In de avonduren, of als een ruimte niet wordt gebruikt, gaat de verwarming automatisch een standje lager. Daarnaast is het energieverbruik inzichtelijk en weet je snel waar snel besparingen kunnen worden behaald.

Gebouwautomatisering zorgt dus veel gebruiksgemak. Alle installaties communiceren immers met elkaar en nemen veel werk uit handen. Gaat er toch iets mis dan kun je op afstand ingrijpen. Gewoon via een app op je smartphone. Via Internet of Things kunnen steeds meer apparaten op afstand via het internet met elkaar praten.

Een ander voordeel is dat het werk en leefklimaat voor de gebruikers van een gebouw er enorm op verbeterd. Doordat software veel verschillende data bijhoudt en er op bijstuurt is het binnenklimaat altijd van hoge kwaliteit.

klimaatcontrole chainless sense
De Chainless Sense monitoort continu het klimaat in een ruimte

Dezelfde taal spreken

De software engineers van Chainless zorgen ervoor dat de verschillende systemen naadloos met elkaar kunnen communiceren en dezelfde taal spreken. Dat doen ze voor kantoorgebouwen, maar ook voor ziekenhuizen en kerkgebouwen. Zo heeft Chainless bijvoorbeeld de Sense ontwikkeld, een apparaatje dat continu de luchtkwaliteit monitort, maar ook een energie dashboard dat realtime inzicht geeft in energieverbruik van meerdere locaties.

De ontwikkelingen binnen gebouwautomatisering staan zeker niet stil en er komen steeds meer nieuwe toepassingen. Een garagedeur die automatisch opengaat als het kenteken van je auto wordt herkent of automatisch sluitende gordijnen als het avond wordt.

Wilt u ook aan de slag met gebouwautomatisering en de mogelijkheden ontdekken voor uw kantoor, ziekenhuis of gebouw? Neem dan gerust contact op. We staan u graag te woord.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.