cloud oplossingen gebouwbeheer

/ Cloud oplossingen gebouwbeheer

Cloud oplossingen bedrijven

Steeds meer gebouwen kunnen door middel van slimme cloud oplossingen op afstand beheert worden. Met een app heb je op elk moment en ongeacht waar je je bevindt direct inzicht in data als klimaat, temperatuur, luchtvochtigheid en energieverbruik. Mocht er een storing zijn of is er een probleem, dan krijg je als gebouwbeheerder direct een melding.

Beheer op afstand

Grote voordelen van gebouwbeheer via de cloud is dat het snel en efficiënt is. Je hebt immers realtime inzicht en kunt ook direct ingrijpen als dat nodig is, zonder dat je fysiek in het gebouw aanwezig moet zijn. Dat bespaart een hoop tijd en geld. Is in de avonduren een ruimte onverwacht toch in gebruik, dan kun je met een druk op de knop de temperatuur aanpassen. Ook verlichting, beveiliging en camera’s kunnen via het internet worden aangestuurd. Daarnaast heb je ook inzicht in het energieverbruik van het gebouw.  Via de cloud kunnen ook eenvoudig software updates worden doorgevoerd. Om bijvoorbeeld nieuwe functies toe te voegen of de beveiliging aan te scherpen. Waar dragen slimme cloud oplossingen voor gebouwen nog meer aan bij?

1. Cloud oplossingen voor veiligheid

Moderne gebouwen zijn gebouwen waar mensen zich veilig voelen. Geavanceerde systemen helpen om ongewenste gasten buiten de deur te houden. Door slim gebouwbeheer en cameratoezicht en toegangscontrole worden onder andere inbraken tijdig opgemerkt. Ook brandmeldingen kunnen via de cloud worden gemeld.

2. Gezonde gebouwen

Middels gebouwbeheer en gebouw automatisering kan een fijn en gezond werkklimaat worden bereikt. Door meet en regeltechniek kan het binnenklimaat automatisch aangestuurd worden en op afstand bijgestuurd. Ook verlichting en zonwering kunnen automatisch geregeld worden.

3. Duurzame gebouwen

Duurzaamheid is vandaag de dag een erg belangrijk thema. De uitstoot van CO2 moet fors teruggebracht worden en we moeten zuiniger omspringen met energie. Voor bedrijven gelden er steeds strengere regels en organisaties worden gestimuleerd om in duurzaamheid te investeren. Voor gebouwen met een Breaam certificaat gelden speciale subsidieregelingen. Een schone en duurzame werkomgeving draagt daarnaast bij aan gezondere en productievere werknemers. Investering in duurzame gebouwen levert dus altijd een gezond rendement op.

Energie besparen bedrijven
Kosten inzichtelijk met het Energie Dashboard

Cloud oplossingen bedrijven

Voor woonketen Kwantum ontwikkelde Chainless een cloud oplossing, waar alle vestigingen aan gekoppeld zijn. Vanaf een centraal punt heeft de gebouwbeheerder inzicht in alle locaties. Door de beschikbare data te analyseren is het energieverbruik fors teruggebracht en zijn flinke kostenbesparingen doorgevoerd.

Wilt u een keer sparren over hoe je met slimme cloud oplossingen inzicht krijgt in de prestaties van gebouwen. Neem dan contact op met Chainless, we denken graag met je mee.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.