cloud oplossingen gebouwbeheer

/ Cloud oplossingen gebouwbeheer

Cloud oplossingen bedrijven

Steeds meer gebouwen kunnen door middel van slimme cloud oplossingen op afstand beheert worden. Met een app heb je op elk moment en ongeacht waar je je bevindt direct inzicht in data als klimaat, temperatuur, luchtvochtigheid en energieverbruik. Mocht er een storing zijn of is er een probleem, dan krijg je als gebouwbeheerder direct een melding.

Beheer op afstand

Grote voordelen van gebouwbeheer via de cloud is dat het snel en efficiënt is. Je hebt immers realtime inzicht en kunt ook direct ingrijpen als dat nodig is, zonder dat je fysiek in het gebouw aanwezig moet zijn. Dat bespaart een hoop tijd en geld. Is in de avonduren een ruimte onverwacht toch in gebruik, dan kun je met een druk op de knop de temperatuur aanpassen. Ook verlichting, beveiliging en camera’s kunnen via het internet worden aangestuurd. Daarnaast heb je ook inzicht in het energieverbruik van het gebouw.  Via de cloud kunnen ook eenvoudig software updates worden doorgevoerd. Om bijvoorbeeld nieuwe functies toe te voegen of de beveiliging aan te scherpen. Waar dragen slimme cloud oplossingen voor gebouwen nog meer aan bij?

1. Cloud oplossingen voor veiligheid

Moderne gebouwen zijn gebouwen waar mensen zich veilig voelen. Geavanceerde systemen helpen om ongewenste gasten buiten de deur te houden. Door slim gebouwbeheer en cameratoezicht en toegangscontrole worden onder andere inbraken tijdig opgemerkt. Ook brandmeldingen kunnen via de cloud worden gemeld.

2. Gezonde gebouwen

Middels gebouwbeheer en gebouw automatisering kan een fijn en gezond werkklimaat worden bereikt. Door meet en regeltechniek kan het binnenklimaat automatisch aangestuurd worden en op afstand bijgestuurd. Ook verlichting en zonwering kunnen automatisch geregeld worden.

3. Duurzame gebouwen

Duurzaamheid is vandaag de dag een erg belangrijk thema. De uitstoot van CO2 moet fors teruggebracht worden en we moeten zuiniger omspringen met energie. Voor bedrijven gelden er steeds strengere regels en organisaties worden gestimuleerd om in duurzaamheid te investeren. Voor gebouwen met een Breeam certificaat gelden speciale subsidieregelingen. Een schone en duurzame werkomgeving draagt daarnaast bij aan gezondere en productievere werknemers. Investering in duurzame gebouwen levert dus altijd een gezond rendement op.

Energie besparen bedrijven
Kosten inzichtelijk met het Energie Dashboard

Cloud oplossingen bedrijven

Voor woonketen Kwantum ontwikkelde Chainless een cloud oplossing, waar alle vestigingen aan gekoppeld zijn. Vanaf een centraal punt heeft de gebouwbeheerder inzicht in alle locaties. Door de beschikbare data te analyseren is het energieverbruik fors teruggebracht en zijn flinke kostenbesparingen doorgevoerd.

Wilt u een keer sparren over hoe je met slimme cloud oplossingen inzicht krijgt in de prestaties van gebouwen. Neem dan contact op met Chainless, we denken graag met je mee.

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.