meet en regeltechniek Chainless

/ MEET EN REGELTECHNIEK

wat is meet en regeltechniek?

Voor het automatiseren en aansturen van HVAC klimaatinstallaties en gebouwbeheer systemen wordt meet en regeltechniek ingezet. Deze techniek zorgt ervoor dat pompen, ventilatoren, motoren, filters en warmtewisselaars als één geheel functioneren.

Meet en regeltechniek

Meettechniek meet door middel van sensoren waarden als luchtdruk, temperatuur, ventilatie en CO2. Regeltechniek zorgt ervoor dat deze waarden op het gewenste niveau blijven. Als voor een vergaderruimte een temperatuur is ingesteld van 20 graden en de temperatuur stijgt doordat er veel mensen in de ruimte zijn, dan zorgt de meet en regeltechniek ervoor dat de ruimte wordt gekoeld tot de ingestelde temperatuur weer is bereikt.

Inzicht in energieverbruik

Meet en regeltechniek geeft ook inzicht in energieverbruik en de kwaliteit van een leefomgeving. Het kan alarmeren of ingrijpen als het proces niet juist functioneert. Bijvoorbeeld bij brandgevaar of luchtverontreiniging.

Een energie dashboard geeft inzicht in het verbruik en de kwaliteit en kan zelfs verschillende vestigingen met elkaar vergelijken en bijsturen waar nodig. Met meettechniek wordt data immers ook opgeslagen.

Voor gezonde en slimme gebouwen

Het juist inzetten van meet en regeltechniek draagt bij aan slimme en gezonde gebouwen. Aan het binnenklimaat van onder meer kantoren, scholen en ziekenhuizen worden steeds hogere eisen gesteld. Heel logisch eigenlijk, een gezond en comfortabel binnenklimaat zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Door nieuwe technologieën is er steeds meer mogelijk en wordt het eenvoudiger om een comfortabele werkomgeving te realiseren. Zo kan verwarming en verlichting geprogrammeerd worden en via de cloud op afstand worden bestuurd en ingesteld. Dat kan bijvoorbeeld via een BMS of gebouwbeheer platform. Via een app op een smartphone of via een computerprogramma.

Gebouw automatisering

De software engineers van Chainless hebben uitgebreide kennis van gebouwbeheersystemen en klimaatcontrole. Onze kennis van meet en regeltechniek houden we op peil met cursussen en opleidingen als MKR-A en MKR-C. 

Een van de laatste ontwikkelingen is de Chainless Sense, een apparaatje dat middels kleur de kwaliteit van het binnenklimaat aangeeft.

Waar meet en regeltechniek aan bijdraagt:

Energie besparen bedrijven
Kosten inzichtelijk met het Energie Dashboard

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.