meet en regeltechniek Chainless

/ MEET EN REGELTECHNIEK

wat is meet en regeltechniek?

Voor het automatiseren en aansturen van HVAC klimaatinstallaties en gebouwbeheer systemen wordt meet en regeltechniek ingezet. Deze techniek zorgt ervoor dat pompen, ventilatoren, motoren, filters en warmtewisselaars als één geheel functioneren.

Meet en regeltechniek

Meettechniek meet door middel van sensoren waarden als luchtdruk, temperatuur, ventilatie en CO2. Regeltechniek zorgt ervoor dat deze waarden op het gewenste niveau blijven. Als voor een vergaderruimte een temperatuur is ingesteld van 20 graden en de temperatuur stijgt doordat er veel mensen in de ruimte zijn, dan zorgt de meet en regeltechniek ervoor dat de ruimte wordt gekoeld tot de ingestelde temperatuur weer is bereikt.

Inzicht in energieverbruik

Meet en regeltechniek geeft ook inzicht in energieverbruik en de kwaliteit van een leefomgeving. Het kan alarmeren of ingrijpen als het proces niet juist functioneert. Bijvoorbeeld bij brandgevaar of luchtverontreiniging.

Een energie dashboard geeft inzicht in het verbruik en de kwaliteit en kan zelfs verschillende vestigingen met elkaar vergelijken en bijsturen waar nodig. Met meettechniek wordt data immers ook opgeslagen.

Voor gezonde en slimme gebouwen

Het juist inzetten van meet en regeltechniek draagt bij aan slimme en gezonde gebouwen. Smart building worden die ook wel genoemd. Gebouwen die op basis van gebruik, verbruik en andere variabelen zelf tot actie overgaan als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het neerlaten van zonwering als het te warm wordt in een ruimte. 

Aan het binnenklimaat van onder meer kantoren, scholen en ziekenhuizen worden steeds hogere eisen gesteld. Heel logisch eigenlijk, een gezond en comfortabel binnenklimaat zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Door nieuwe technologieën is er steeds meer mogelijk en wordt het eenvoudiger om een comfortabele werkomgeving te realiseren. Zo kan verwarming en verlichting geprogrammeerd worden en via de cloud op afstand worden bestuurd en ingesteld. Dat kan bijvoorbeeld via een BMS of gebouwbeheer platform. Via een app op een smartphone of via een computerprogramma.

Gebouw automatisering

De software engineers van Chainless hebben uitgebreide kennis van gebouwbeheersystemen en klimaatcontrole. Onze kennis van meet en regeltechniek houden we op peil met cursussen en opleidingen als MKR-A en MKR-C. 

Een van de laatste ontwikkelingen is de Chainless Sense, een apparaatje dat middels kleur de kwaliteit van het binnenklimaat aangeeft.

Waar meet en regeltechniek aan bijdraagt:

Energie besparen bedrijven
Kosten inzichtelijk met het Energie Dashboard

Wilt u meer weten over de slimme software oplossingen die Chainless ontwikkelt? Neem dan vrijblijvend contact op. We praten graag met u door over de mogelijkheden om van uw gebouw een slim gebouw te maken. Een efficient gebouw, waar het prettig werken en verblijven is.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.