Breeam certificering

/ BREEAM EN DUURZAME GEBOUWEN

wat is BreEam?

Breeam is een certificering methode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Deze certificering wordt wereldwijd in meer dan 80 landen gebruikt. Breaam is een afkorting van ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method‘.

wat is BreaamMet Breeam kunnen gebouwen en projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. De methode kent vier keurmerken, voor nieuwbouwprojecten, voor bestaande gebouwen (In-Use), voor sloop- en demontage projecten en voor gebieden. Voor nieuwe en bestaande gebouwen kun je bijvoorbeeld denken aan kantoren, winkels, scholen en bedrijfsgebouwen.

Waarom BreEam?

Projecten met een Breeam certificering, voldoen aan tenminste vier criteria; duurzaam, kosten en energiebesparend, gezond en toekomstbestendig.

1.Duurzame projecten en gebouwen

Een Breeam certificaat geeft inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van projecten gebouwen. Zo wordt er niet alleen naar energieverbruik gekeken, maar ook of materialen duurzaam en circulair zijn. Ook de omgeving wordt meegenomen in de duurzaamheidsanalyse. Breeam is een internationaal erkende certificering en zorgt voor een goed en groen imago van gebouwen. Het certificaat laat zien dat je als organisatie serieus bezig ben met duurzaamheid.

2. Kostenbesparing

Met een duurzaam gebouw bespaar je flink op kosten als energie en onderhoud. Gebouwen voorzien van Breeam certificaat kunnen daarnaast aanspraak maken op verschillende subsidieregelingen. Duurzame gebouwen kennen een hogere waarde en zijn erg in trek bij huurders en gebruikers, omdat het er fijn wonen en werken is.

Om de energie efficiency van een gebouw te meten en de prestaties te borgen heeft Chainless een Energie Dashboard ontwikkeld. Hiermee kan het energieverbruik gemonitord worden en waar nodig actie worden ondernomen. Lees hier hoe woonketen Kwantum dit dashboard succesvol inzet.

Energie besparen bedrijven
Kosten inzichtelijk met het Energie Dashboard

3. Gezond binnenklimaat

In gebouwen die voorzien zijn van een Breeam certificaat is het gezond wonen, werken en leven. Doordat ventilatie, licht, warmte en koeling goed op elkaar zijn afgestemd kennen deze gebouwen een gezond binnenklimaat. Met als bijkomend voordeel dat wen gezonde werkomgeving voor een lager ziekteverzuim zorgt.

Chainless maakt slimme software oplossingen die zorgen voor een optimaal leefklimaat. Op basis van data kan bijvoorbeeld een HVAC installatie worden aangestuurd.
Een VAV is een mooi voorbeeld van een manier om voor een gezond binnenklimaat te zorgen. Een Variable Air Volume-systeem is een luchtbehandelingssysteem dat gekoelde lucht, afhankelijk van de temperatuur in een ruimte, variabel kan toevoeren. Waarbij het gebruik maakt van toevoerlucht en retourlucht. Sensoren meten de luchtkwaliteit en voeren indien nodig meer of minder verse lucht toe.

4. Toekomstbestendig

De eisen die Breeam stelt aan duurzame projecten liggen hoger dan de wettelijke normen. Zo is een project of gebouw klaar voor de toekomst en kan het jaren mee. Het laat ook zien dat je echt begaan bent met mens en milieu. In de toekomst zullen steeds meer gebouwen, kantoren, maar ook bijvoorbeeld ziekenhuizen zelf hun eigen energie opwekken. Nu al staan zogenaamde nul-op-de-meter woningen volop in de belangstelling.

Weten hoe Chainless kan bijdragen bij het ontwikkelen van slimme gebouwen? Neem dan contact op. Of neem een kijkje bij onze referenties.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.