hoe chainless maatschappelijk onderneemt MVO

/ verantwoord ondernemen

Hoe Chainless maatschappelijk verantwoord wil ondernemen

Voor Chainless is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijk en integraal onderdeel van hoe we omgaan met klanten, medewerkers en de planeet waarop we leven. Op zoveel mogelijk fronten willen we een positieve impact maken en naar duurzame groei streven. De belangrijkste speerpunten waarop Chainless maatschappelijk wil ondernemen, zetten we hieronder op een rij:

- Gezondheid en welzijn

Chainless hecht veel waarde aan de gezondheid van onze medewerkers. Daarom bieden we onze medewerkers ondermeer de mogelijkheid om gebruik te maken van een fiets van de zaak, om zo actief bezig te zijn en milieuvriendelijk te reizen.

- Opleiding en Ontwikkeling

Chainless wil in de groei en ontwikkeling van haar medewerkers investeren. Daarom bieden we uitgebreide opleidingsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat ons team voortdurend op de hoogte is van de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in onze branche. Zo kunnen we ook onze klanten de beste oplossing bieden.

- Oog voor het milieu

We willen onze ecologische voetafdruk minimaliseren. Dat doen we door het scheiden van afval en het aanmoedigen van onze leveranciers om milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken. Daarnaast zullen we binnenkort zonnepanelen installeren op onze kantooruitbreiding om schone energie te genereren. Energie die we kunnen gebruiken om elektrische fietsen en auto’s op te laden en ons kantoor van zonne-energie te voorzien.

- Energiebesparing en Duurzaamheid

Het kantoor van Chainless, een oude molen, is gerenoveerd en getransformeerd tot een slim gebouw dankzij duurzame investeringen in LED-verlichting, gebouwautomatisering en klimaatbeheersing en andere energiebesparende technologieën. Op kantoor hebben we zo een binnenklimaat waar het fijn werken is.  Bovendien worden er zonnepanelen geïnstalleerd op de nog te realiseren aanbouw. Zo worden we steeds duurzamer en besparen we op energie. 

- Innovatie en Efficiëntie

Chainless wil middels innovatie, onderzoek en ontwikkeling (R&D) bijdragen aan duurzame, economische groei. Daarbij streven we ernaar om efficiënter te werken en voortdurend te innoveren om zo bij te dragen aan de economische vooruitgang van onze klanten en hun werkomgeving. Dat doen we door slim gebouwbeheer en het realiseren van een prettig leefklimaat op de werkomgeving.

- CO2 uitstoot verminderen

We nemen actieve maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat doen we door de inzet van elektrische auto’s en fietsen voor onze bedrijfsactiviteiten, waardoor we onze impact op het milieu minimaliseren. Ook besparen we energie op de werkplek door onze expertise op het gebied van HVAC installaties en gebouwbeheer systemen in te zetten. 

- Klantprivacy en veiligheid

De privacy van onze klanten staat hoog in het vaandel bij Chainless. We nemen daarom alle nodige maatregelen om de privacy en gegevensveiligheid van onze klanten te waarborgen, zodat ze erop kunnen vertrouwen dat hun informatie bij ons in goede handen is. 

Omdat we grote waarde hechten aan veilig werken is Chainless zowel SCL als VCA gecertificeerd. Hoe we omgaan met veiligheid lees je hier.

Bij Chainless willen we ons inzetten voor een betere en schonere wereld door maatschappelijk verantwoorde initiatieven te nemen en zo te streven naar positieve veranderingen in onze samenleving en ons milieu. Om zo een blijvende impact te maken. 

Chainless 's-Hertogenbosch

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.