Chainless is vca gecertificeerd

/ Hoe Chainless omgaat met veiligheid

Het belang van veilig werken

Voor iedereen die werkt voor en bij Chainless is bewust omgaan met veiligheid erg belangrijk. We vinden het belangrijk om elkaar aan te spreken over hoe veilig we werken. Daarom krijgt het thema veiligheid aandacht in alle lagen van ons bedrijf, van de mensen die in het veld werken tot aan het management. Om veiligheid te waarborgen is Chainless zowel SCL als VCA gecertificeerd.

De Veiligheidsladder

SCL is de afkorting van Safety Culture Ladder. Een initiatief dat het bewust omgaan met veiligheid en veilig handelen stimuleert. Om zo onveilige situaties en incidenten met verzuim en schade als gevolg te voorkomen.

De Safety Culture Ladder, of in gewoon Nederlands, veiligheidsladder, is een instrument dat de veiligheid in de bouw naar een hoger niveau brengt. Om in aanbestedingen en contracten een bepaald niveau van veiligheidsbewustzijn verplicht te stellen is in de bouw de ViA afspraak gemaakt, de Veiligheid in Aanbestedingen.

De Safety Culture Ladder biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen die in de bouw werkzaam zijn. Omdat veiligheid van iedereen is, wordt de hele keten erbij betrokken. Van opdrachtgever, opdrachtnemer tot aan leveranciers. Op dit moment is Chainless SCL trede 2 gecertificeerd. In 2023 willen we het volgende niveau bereiken; trede 3.

VCA gecertificeerd

vca chainless en veiligheidChainless is ook VCA* gecertificeerd. VCA is een afkorting van de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De VCA helpt werknemers in risicovolle werkomgevingen als de bouw om veilig en gezond hun werk te doen. Door een lijst met aandachtspunten en werkmethodes weten medewerkers hoe ze dit kunnen bereiken.

Veiligheid vinden we dus erg belangrijk. Met het VCA certificaat laten we zien dat we bewust omgaan met risico’s die ons werk soms met zich meebrengt. We merken ook dat steeds meer opdrachtgevers de voorkeur hebben aan VCA-gecertificeerde leveranciers, of een dergelijk keurmerk zelfs verplicht stellen.

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.