Tridium Niagara Specialist

/ Tridium Niagara specialist

Beheer van slimme gebouwen

Tridium is de ontwikkelaar van het Niagara Framework, een softwareplatform voor de ontwikkeling en implementatie van connected producten en device-to-enterprise applicaties.

Met het softwareplatform kunnen automatiseringssystemen van verschillende merken met elkaar communiceren en samenwerken. Het Niagara Framework wordt ingezet voor het beheren en aansturen van slimme gebouwen, datacenters, productiesystemen, smart cities en meer. Gebouwen en zelfs steden worden slimmer, veiliger en efficiënter. Met het Tridium Niagara Framework worden energieprestaties, binnenlucht kwaliteit en comfort inzichtelijk gemaakt, geoptimaliseerd en waar nodig bijgestuurd.

Tridium Niagara 4 Specialist

TrIdium is Open source

Meettechniek meet door middel van sensoren waarden als luchtdruk, temperatuur, ventilatie en CO2. Regeltechniek zorgt ervoor dat deze waarden op het gewenste niveau blijven. Als voor een vergaderruimte een temperatuur is ingesteld van 20 graden en de temperatuur stijgt doordat er veel mensen in de ruimte zijn, dan zorgt de meet en regeltechniek ervoor dat de ruimte wordt gekoeld tot de ingestelde temperatuur weer is bereikt.

Een paar voorbeelden van toepassingen waar het Niagara Platform voor wordt ingezet:

Internet of Things

Met de opkomst van het Internet of Things (IoT), worden gebouwen steeds slimmer, maar de techniek ook complexer. Er is immers steeds meer data beschikbaar. Een bewegingssensor kan signaleren of er mensen in een ruimte zijn en op basis van deze data actie ondernemen. Door bijvoorbeeld de verlichting in te schakelen of de ventilatie aan te zetten.

Tridium Niagara specialist

Chainless is Tridium Niagara 4 specialist en ontwikkelt zelf software drivers voor gebouwbeheersystemen. De software is ook uitermate geschikt om data inzichtelijk te maken. Zo ontwikkelde Chainless een Energiedashboard, dat inzicht geeft in de energieprestaties van een gebouw. Woonketen Kwantum zet dit dashboard in om energieprestaties van alle vestigingen te monitoren. Wat inmiddels al tot flinke kostenbesparingen heeft geleid.

Energie besparen bedrijven
Kosten inzichtelijk met het Energie Dashboard

Luchtkwaliteit monitoren

Ook de Chainless Sense is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van gebouwbeheer. Het slimme apparaat houdt voortdurend de luchtkwaliteit in de gaten en geeft middels een kleur aan wat de kwaliteit van het leefklimaat in de ruimte is. Op basis van de verzamelde data kan een BMS of gebouwbeheersysteem worden ingeschakeld.

Bent u op zoek naar een Tridium Niagara Specialist of een software engineer, die verstand van zaken heeft? Neem dan gerust eens contact op met Chainless. Of neem een kijkje op onze projecten pagina. We zijn u graag van dienst.

Tridium Niagara 4 Specialist

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.