Tridium Niagara Specialist

/ Tridium Niagara specialist

Beheer van slimme gebouwen

Tridium is de ontwikkelaar van het Niagara Framework, een softwareplatform voor de ontwikkeling en implementatie van connected producten en device-to-enterprise applicaties.

Met het softwareplatform kunnen automatiseringssystemen van verschillende merken met elkaar communiceren en samenwerken. Het Niagara Framework wordt ingezet voor het beheren en aansturen van slimme gebouwen, datacenters, productiesystemen, smart cities en meer. Gebouwen en zelfs steden worden slimmer, veiliger en efficiënter. Met het Tridium Niagara Framework worden energieprestaties, binnenlucht kwaliteit en comfort inzichtelijk gemaakt, geoptimaliseerd en waar nodig bijgestuurd.

Tridium Niagara 4 Specialist

TrIdium is Open source

Meettechniek meet door middel van sensoren waarden als luchtdruk, temperatuur, ventilatie en CO2. Regeltechniek zorgt ervoor dat deze waarden op het gewenste niveau blijven. Als voor een vergaderruimte een temperatuur is ingesteld van 20 graden en de temperatuur stijgt doordat er veel mensen in de ruimte zijn, dan zorgt de meet en regeltechniek ervoor dat de ruimte wordt gekoeld tot de ingestelde temperatuur weer is bereikt.

Een paar voorbeelden van toepassingen waar het Niagara Platform voor wordt ingezet:

Internet of Things

Met de opkomst van het Internet of Things (IoT), worden gebouwen steeds slimmer, maar de techniek ook complexer. Er is immers steeds meer data beschikbaar. Een bewegingssensor kan signaleren of er mensen in een ruimte zijn en op basis van deze data actie ondernemen. Door bijvoorbeeld de verlichting in te schakelen of de ventilatie aan te zetten.

Tridium Niagara specialist

Chainless is Tridium Niagara 4 specialist en ontwikkelt zelf software drivers voor gebouwbeheersystemen. De software is ook uitermate geschikt om data inzichtelijk te maken. Zo ontwikkelde Chainless een Energiedashboard, dat inzicht geeft in de energieprestaties van een gebouw. Woonketen Kwantum zet dit dashboard in om energieprestaties van alle vestigingen te monitoren. Wat inmiddels al tot flinke kostenbesparingen heeft geleid.

Energie besparen bedrijven
Kosten inzichtelijk met het Energie Dashboard

Luchtkwaliteit monitoren

Ook de Chainless Sense is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van gebouwbeheer. Het slimme apparaat houdt voortdurend de luchtkwaliteit in de gaten en geeft middels een kleur aan wat de kwaliteit van het leefklimaat in de ruimte is. Op basis van de verzamelde data kan een BMS of gebouwbeheersysteem worden ingeschakeld.

Bent u op zoek naar een Tridium Niagara Specialist of een software engineer, die verstand van zaken heeft? Neem dan gerust eens contact op met Chainless. Of neem een kijkje op onze projecten pagina. We zijn u graag van dienst.

Tridium Niagara 4 Specialist

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.