Previous
Next

Nieuwbouw kerk in Assen

In 2015 werd het nieuwe kerkgebouw het Noorderlicht in gebruik genomen door de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Assen. Deze nieuw gebouwde kerk heeft naast een ruime entree, meerdere vergaderruimtes en een grote kerkzaal die ruimte biedt aan zo’n 500 personen.

Installatie volgens de laatste technologie

Chainless verzorgde de complete  aansturing van de regeltechnische installatie, zoals de luchtbehandeling, de warmteketels en de vloerverwarming. De complete installatie kan op afstand via het web worden aangestuurd en gemonitord.

Ook de aansturing van de verlichting is naar de laatste moderne technische standaarden ontworpen. Bewegingssensoren voorkomen dat lampen onnodig branden in ruimtes. Bijzonder is dat de verlichting in de kerkzaal via een touchscreen kan worden bediend. 

Er zijn meerdere scenes ingesteld, die elk een andere manier van dimmen hebben. Zo wordt het licht in de zaal tijdens een beamer presentatie anders gedimd dan tijdens het zingen als liederen op de beamer worden geprojecteerd. Hoe het licht wordt gedimd is dus aangepast aan de omstandigheden. Zo is de verlichting altijd optimaal geregeld.

Het kerkgebouw is voorzien van een modern beveiligingssysteem. Alarmmeldingen worden naar wens verstuurd per email of sms.

Voor de installatie koos Chainless voor hoogwaardige en betrouwbare apparatuur van Distech Controls.