Chainless-software-engineering

/ OVER CHAINLESS

Fabrikanten van gebouwbeheersystemen leveren hun oplossingen meestal met een licentie voor het gebruik van de bijhorende software. De integratie van verschillende systemen is daardoor vaak een flinke uitdaging. Apparaten van verschillende merken communiceren immers niet met elkaar.

Chainless, de naam zegt het al, zorgt voor ‘kettingloze’ verbindingen. Zo kan software van verschillende aanbieders probleemloos met elkaar praten en heb je een vrije keus.

Chainless uit Assen is een jong, dynamisch en innovatieve onderneming en is sinds 2015 gespecialiseerd in de implementatie van gebouwbeheer– en klimaatoplossingen. Door het ontwikkelen van hoogwaardige software, zorgen we voor oplossingen die slim en volledig geautomatiseerd werken.

(MERK)ONAFHANKELIJK

De software engineers van Chainless ontwikkelen koppelingen en implementaties voor slimme gebouwen, waar het fijn wonen, leren en werken is. Daarbij werken we merk-onafhankelijk en gaan we altijd voor de beste oplossing. Met als bijkomend voordeel scherpe prijzen en licentie vrije oplossingen.

Inmiddels beschikt Chainless over 20 technische specialisten, die allemaal een hart voor software engineering hebben en de eindgebruiker centraal stellen. Dat doen we met veel aandacht en plezier. Met als resultaat tevreden klanten en een groeiend klantenbestand.

Chainless software engineering

MODULAIRE TECHNIEK

Het team van Chainless heeft veel kennis en ervaring van meet- en regeltechniek, maar beschikt ook over proceskennis van bijvoorbeeld HVAC installaties. Door het inzetten van de laatste technologische ontwikkelingen, zoals Internet-of-Things worden smart buildings gerealiseerd. Samen met de klant bedenken we slimme oplossingen, waarbij de gebruiker altijd centraal staat. Onze oplossingen worden zowel in kleinere ruimtes als in grote gebouwen toegepast. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen en operatiekamers.

De techniek die Chainless ontwikkeld is modulair van opzet, zo kan deze eenvoudig toegepast worden in elk type gebouw.

Meer weten over onze innovatieve software oplossingen?

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ OPDRACHTGEVERS WAAR WE GRAAG VOOR WERKEN

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.