Previous
Next

Poptempel Doornroosje

Doornroosje in Nijmegen is één de bekendste en oudste poppodia van Nederland. Veel bekende artiesten hebben hier op het podium gestaan. Namen als Pink Floyd, Tiesto, Radiohead en recent Mumford & Sons traden hier op. Eind 2014 werd de nieuwbouw van Doornroosje geopend. 

Voor het Nijmeegse poppodium verzorgde Chainless de regeling van verlichting en klimaat. Ook werden diverse software koppelingen ontworpen, zodat producten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen communiceren.

Klimaatregeling van alle ruimtes

Het nieuwe Doornroosje telt maar liefst 64 ruimtes, waarvoor het klimaat afzonderlijk geregeld kan worden. Maar ook de verlichting en de zonwering is per ruimte aan te sturen. De verlichting van de concertzaal wordt bediend via een touchscreen en tijdens live concerten vanuit de regiekamer. Voor de aansturing kan ook gebruik worden gemaakt van een web interface.

Daarnaast zijn er verschillende datakoppelingen door Chainless ontwikkeld. Zo kan apparatuur van verschillende fabrikanten onderling met elkaar communiceren.

Hieronder vind je een opsomming van gerealiseerde koppelingen:

BACnet protocol

M-Bus protocol

LON protocol