/ GBS SYSTEMEN
Inzicht in de energie efficiëntie gebouwen
Met een GBS systeem kan een gebouw efficient en op afstand worden beheerd. De energie efficiëntie van gebouwen wordt steeds belangrijker, door strengere regelgeving en de fors gestegen energiekosten. Gebouwbeheersystemen (GBS) zijn een effectieve manier om het energieverbruik van een gebouw in kaart te brengen én te optimaliseren. Hoe een GBS systeem gaat helpen bij het besparen van energie en het verlagen van de operationele kosten ontdek je in dit artikel.
energie besparen met een gBS systeem?
Er zijn verschillende manieren waarop een GBS kan helpen om energie te besparen:
> Optimalisatie van verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC)
Een GBS systeem kan het energieverbruik van HVAC installaties verlagen door het automatisch aanpassen van de instellingen op basis van de werkelijke bezetting, de temperatuur, de luchtvochtigheid en andere factoren. Zo kunnen bijvoorbeeld de verwarming en airconditioning worden uitgeschakeld in ongebruikte ruimtes, wat tot aanzienlijke energiebesparingen kan leiden.
> Slimme verlichting
Een gebouwbeheersysteem kan ook het energieverbruik van verlichting optimaliseren. Door gebruik te maken van sensoren kan het systeem automatisch het lichtniveau aanpassen op basis van de aanwezigheid van personen en de hoeveelheid daglicht. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en zorgt voor een optimaal verlichtingsniveau.
> Energiemonitoring en -rapportage
Een GBS systeem kan gedetailleerde rapporten genereren over het energieverbruik en de bijbehorende kosten. Deze rapporten kunnen gebruikt worden om inefficiënte processen te identificeren en verbeteringen door te voeren. Bovendien kan het ook energieverbruik benchmarken met andere soortgelijke gebouwen, waardoor best practices kunnen worden geïdentificeerd en geïmplementeerd.
Slimme gbs systemen
Voor de winkelketen Kwantum ontwikkelde Chainless een energiedashboard. Een uitgebreid dashboard dat realtime inzicht geeft in het energieverbruik van alle Kwantum filialen.
Het dashboard maakt in één oogopslag duidelijk waar besparingsmogelijkheden liggen en hoe energie bespaard kan worden. Een mooi voorbeeld van hoe je met innovatieve software oplossingen de energieprestaties van een gebouw inzichtelijk maakt en besparingen kunt doorvoeren.
Onafhankelijk aanpak
Chainless in een onafhankelijke aanbieder van software voor smart buildings. Zo kan hardware van verschillende merken op elkaar worden aangesloten en ben je niet afhankelijk van 1 leverancier. De voordelen van een open source GBS systeem:
- Niet afhankelijk van 1 leverancier en lang lopende contracten
- Open industriële standaard
- Met open source software kan hardware van verschillende merken worden aangesloten
- Eenvoudig te onderhouden en uit te breiden
- De beste oplossing voor het gebouw
- Onbeperkt uitbreidbaar
Meer weten over gebouwbeheer oplossingen?
Wil je meer weten hoe je een GBS systeem kunt inzetten voor energiebesparing en een prettig leefklimaat? Neem dan contact op met Chainless. We zijn je graag van dienst met slimme software oplossingen.
/ LAATSTE NIEUWS
Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.
Chainless B.V. vierde haar 10-jarige jublieum
Vrijdag 4 oktober vierde Chainless B.V. haar 10-jarige jubileum. Een heerlijke dag met geweldig weer en de teambuilding was top! Afgesloten met een overheerlijke barbecue.
(C) EMS en de weg naar een GACS-proof systeem
Deze in huis ontwikkelde EMS-applicatie van Chainless is ontworpen op basis van Niagara. Het betreft een toekomstbestendige applicatie ontwikkeld op niveau klasse A. Door ook de gebruiksrichtlijnen in overeenstemming met NEN-EN-ISO 51000:2018.
Hoe Chainless maatschappelijk verantwoord wil ondernemen
Voor Chainless is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijk en integraal onderdeel van hoe we omgaan met klanten, medewerkers en de planeet waarop we leven. Op zoveel mogelijk fronten willen we een positieve impact maken en naar duurzame groei streven.