GBS systemen

/ GBS SYSTEMEN

Inzicht in de energie efficiëntie gebouwen

Met een GBS systeem kan een gebouw efficient en op afstand worden beheerd. De energie efficiëntie van gebouwen wordt steeds belangrijker, door strengere regelgeving en de fors gestegen energiekosten. Gebouwbeheersystemen (GBS) zijn een effectieve manier om het energieverbruik van een gebouw in kaart te brengen én te optimaliseren. Hoe een GBS systeem gaat helpen bij het besparen van energie en het verlagen van de operationele kosten ontdek je in dit artikel.

energie besparen met een gBS systeem?

Een GBS systeem levert een schat aan informatie over de hoeveelheid energieverbruik die in een gebouw wordt verbruikt. Door het monitoren van verschillende data kan een gebouwbeheersysteem precies laten zien waar en wanneer energie wordt verbruikt. Dit inzicht stelt gebouw eigenaren en -beheerders in staat om gerichte maatregelen te nemen om het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen.

Er zijn verschillende manieren waarop een GBS kan helpen om energie te besparen:

> Optimalisatie van verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC)
Een GBS systeem kan het energieverbruik van HVAC installaties verlagen door het automatisch aanpassen van de instellingen op basis van de werkelijke bezetting, de temperatuur, de luchtvochtigheid en andere factoren. Zo kunnen bijvoorbeeld de verwarming en airconditioning worden uitgeschakeld in ongebruikte ruimtes, wat tot aanzienlijke energiebesparingen kan leiden.

> Slimme verlichting
Een gebouwbeheersysteem kan ook het energieverbruik van verlichting optimaliseren. Door gebruik te maken van sensoren kan het systeem automatisch het lichtniveau aanpassen op basis van de aanwezigheid van personen en de hoeveelheid daglicht. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en zorgt voor een optimaal verlichtingsniveau.

> Energiemonitoring en -rapportage
Een GBS systeem kan gedetailleerde rapporten genereren over het energieverbruik en de bijbehorende kosten. Deze rapporten kunnen gebruikt worden om inefficiënte processen te identificeren en verbeteringen door te voeren. Bovendien kan het ook energieverbruik benchmarken met andere soortgelijke gebouwen, waardoor best practices kunnen worden geïdentificeerd en geïmplementeerd.

Slimme gbs systemen

CED-Energiedashboard-ChainlessVoor de winkelketen Kwantum ontwikkelde Chainless een energiedashboard. Een uitgebreid dashboard dat realtime inzicht geeft in het energieverbruik van alle Kwantum filialen. 

Het dashboard maakt in één oogopslag duidelijk waar besparingsmogelijkheden liggen en hoe energie bespaard kan worden. Een mooi voorbeeld van hoe je met innovatieve software oplossingen de energieprestaties van een gebouw inzichtelijk maakt en besparingen kunt doorvoeren.

Breeam betekenis

Onafhankelijk aanpak

Chainless in een onafhankelijke aanbieder van software voor smart buildings. Zo kan hardware van verschillende merken op elkaar worden aangesloten en ben je niet afhankelijk van 1 leverancierDe voordelen van een open source GBS systeem:

Meer weten over gebouwbeheer oplossingen?

Wil je meer weten hoe je een GBS systeem kunt inzetten voor energiebesparing en een prettig leefklimaat? Neem dan contact op met Chainless. We zijn je graag van dienst met slimme software oplossingen.

GBS systeem

/ INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

/ ONZE PARTNERS

/ LAATSTE NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws en een overzicht van mooie projecten die we mochten
doen voor onze opdrachtgevers. Waaronder bijvoorbeeld het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer >
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer >

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.