SAT-testen operatiekamer ziekenhuis

HET BELANG VAN SAT-TESTEN

De afkorting SAT staat voor “System Acceptance Testing“. SAT-testen worden gebruikt om te bepalen of de systemen in een gebouw naar behoren werken. Vaak voordat een gebouw wordt opgeleverd aan de eigenaar of beheerder. SAT-testen zijn ondermeer erg belangrijk voor ziekenhuizen en gebouwbeheerders. De veiligheid en het welzijn van de mensen die in het gebouw werken of verblijven hangt immers af van de juiste werking van de systemen.

Waarom een SAT-test?

Tijdens een SAT-test worden verschillende systemen getest, zoals het brandmeldsysteem, het ventilatiesysteem en de noodstroomvoorziening. Het testen van deze systemen gebeurt onder verschillende omstandigheden, denk bijvoorbeeld aan maximale belasting of stroomuitval. Op deze manier kan er worden bepaald of de systemen goed blijven functioneren in geval van een noodsituatie.

Voor ziekenhuizen is het van cruciaal belang dat de systemen in het gebouw altijd operationeel zijn en blijven. Bij een noodsituatie, zoals een stroomstoring of brand, kan het leven van patiënten afhangen van de werking van de systemen. Door SAT-testen uit te voeren, kunnen ziekenhuizen er zeker van zijn dat de systemen in hun gebouwen correct blijven werken en kunnen zij de veiligheid en het welzijn van patiënten en medewerkers garanderen.

Voor gebouwbeheerders is het uitvoeren van SAT-testen belangrijk om er zeker van te zijn dat de systemen in het gebouw goed werken en blijven werken. Dit is essentieel om de operationele kosten laag te houden en de veiligheid van de bewoners te garanderen. Door het uitvoeren van regelmatige SAT-testen kunnen gebouwbeheerders problemen met systemen in een vroeg stadium detecteren en voorkomen dat deze problemen zich ontwikkelen tot grote, dure of levensbedreigende problemen.

SAT-testen zijn dus van cruciaal belang voor ziekenhuizen en gebouwbeheerders. Het uitvoeren van SAT-testen is dan ook een belangrijk onderdeel van het gebouwbeheerproces.  Zo kun je er zeker van zijn dat systemen in gebouwen goed werken en dat de veiligheid en het welzijn van de mensen gegarandeerd is. 

SAT-testen van operatiekamers en opdekruimten

Voor het Curaçao Medical Center heeft Chainless in opdracht van Ballast Nedam de operatiekamers en opdekruimten van het ziekenhuis omgebouwd naar meet- en regelapparatuur van Distech Controls. Deze werden aan een SAT test onderworpen en konden daarna in gebruik worden genomen.

Voor de oplevering van het Curaçao Medical Center een spannend en belangrijk moment. Met het goed inregelen van het gebouwbeheersysteem zijn de installaties naar een hoger kwalititeitsniveau gebracht.

SAT-testen gebouwbeheer ziekenhuis

Naast ervaring met SAT-testen heeft Chainless ook ervaring met BREEAM certificeringen. Met Breeam worden gebouwen beoordeeld op integrale duurzaamheid. Voor een Breeam certificering voldoet een gebouw aan tenminste vier criteria; duurzaam, kosten en energiebesparend, gezond en toekomstbestendig. Met een gebouwbeheersysteem kan inzichtelijk gemaakt worden hoe een gebouw presteert.

/ LAATSTE NIEUWS

Chainless 's-Hertogenbosch

Nieuwe Chainless vestiging

Chainless de sleutel gekregen van hun tweede vestiging in het Soetelieve Business Center in ’s Hertogenbosch. Naast het kantoor in Assen is het bedrijf nu ook in het zuiden van Nederland vertegenwoordigd. We heten u graag van harte welkom.

Lees meer »
gebouwbeheer software

Gebouwbeheer software

Om gebouwen slimmer en efficiënter te maken, ontwikkelt Chainless innovatieve gebouwbeheer software. Slimme software integreert diverse systemen in een gebouw, van verlichting tot verwarming. Voor efficiënte gebouwen en een duurzame toekomst.

Lees meer »

Whitepaper Smart Buildings

Ontdek waarom slimme gebouwen zo in de belangstelling staan, wat een Smart Building oplevert en wat de belangrijkste trends voor de komende jaren zijn.

Gijs Erisman

Gijs Erisman Chainless

In februari 2020 ben ik begonnen als Sales Manager aan een nieuwe uitdaging binnen Chainless. Commercie is waar ik energie van krijg en mijn passie voor het vak naar bovenkomt. In combinatie met de regeltechniek is dat voor mij een geweldige drijfveer.

Na een jaar in de functie als Sales Manager waarin we als Chainless team grote successen hebben gekend, ben ik binnen Chainless doorgegroeid naar Operations Manager. Naast de mooie groei die wij als bedrijf sinds 2020 hebben ingezet heb ik mij persoonlijk ook mogen ontwikkelen. Een reden te meer om je thuis te voelen bij dit jonge en dynamische bedrijf wat echt wel een autoriteit is geworden in de markt. Hier werken we met elkaar dan ook elke dag aan, waarin elke collega belangrijk is om het teambelang te doen slagen.

Waar ik trots op ben
Na iets meer dan 2 jaar kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op iedereen binnen Chainless wat we inmiddels bereikt hebben. En daarmee bedoel ik eigenlijk ook wat wij voor de klanten en relaties hebben kunnen doen. Projecten en de ontzorging van A tot Z, oplossingen gebracht waar anderen opgaven, internationaal onze stappen gezet, Chainless product ontwikkeld omdat dit een eindgebruiker kon helpen en inmiddels uitgegroeid tot die partner waar iedereen op kan bouwen.

– Als commercieel succes; dan kijk ik toch ook naar de cijfers en hebben we het jaar 2020 een groei van 55% gerealiseerd en in het jaar 2021 een groei van 43%. Waarin we voor 2022 uitkijken naar een groei van 24%.

– Als bedrijf succes; Ons weten te profileren als solutions partner een partner die altijd een oplossing vind. Zo ook voor een relatie het VUmc, waar we al jaren een loyale partner zijn.

– Als team succes; we als team hebben geslaagd om een grote tender te winnen, en we het nieuwe Research and Development Ziekenhuis mogen maken.

Waar ik voor sta
Altijd open, eerlijk en transparant een gesprek voeren, waarin de klant centraal staat. Waardoor de verwachting ook het resultaat wordt en we allemaal het beste nastreven. “zeg wat je doet, doe wat je zegt”.

Met veel plezier, humor en passie altijd de beste oplossing nastreven voor elk project en voor elke klant.

Hoe ik bij Chainless terecht ben gekomen?
Ik heb Chainless in 2018-2019 leren kennen, ik was in die tijd Area Sales Manager voor Sontay. Een Engels bedrijf in veldapparatuur voor de gebouwautomatisering. Bart en Gerwin de twee eigenaren waren een relatie van mij die ik geregeld bezocht.

Halverwege 2019 veranderde een verkoopgesprek in een soort van sollicitatie gesprek. De heren gaven aan mij graag als commerciële collega bij hun team te willen voegen. Gerwin maakte een opmerking die me nog geregeld voorbij flitst; “je bent de eerste commerciële vent waar ik geen kippenvel bij krijg”.

Na een aantal maanden van leuke gesprekken over toekomst, visie, doelen en waar staat Chainless over 5 jaar. Ben ik in februari 2020 de uitdaging aangegaan en wat heet een uitdaging! Nog elke dag met veel plezier, passie en energie draag ik een stukje bij aan dit geweldige team en bedrijf.